Vrijeschool de Sterrenzanger is de vrije school van Oudorp

Basisschool de Sterrenzanger is de vrijeschool van Oudorp

Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

Gepubliceerd op: 07-02-2020

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 2

7 februari 2020


Beste ouders/ verzorgers van De Sterrenzanger,


Vandaag is de sluitingsdatum voor de tevredenheidsenquête. U kunt vandaag nog meedoen! 63 ouders hebben de enquête ingevuld, waarvoor hartelijk dank. Dat is voldoende voor een representatief beeld. We zullen de resultaten binnenkort bekend maken.


Op woensdag 12 februari vieren de klassen 1 t/m 6 het verkleedfeest. De kleuters vieren het de hele week met verkleedkleren en sluiten op vrijdag 14 februari feestelijk af met pannenkoeken!


Van 17 tot en met 21 februari hebben de kinderen voorjaarsvakantie.

We wensen u alvast een fijne week!


Met vriendelijke groet,


Mieke TolkampAGENDA

Woensdag 12 februari verkleedfeest

Vrijdag 14 februari afsluiting verkleedfeest kleuterklassen
Maandag 17 t/m vrijdag 21 februari Voorjaarsvakantie

Maandag 2 maart les van brandweer klas 5
Woensdag 4 maart klassenouderoverleg 8.30 uur
Vrijdag 6 maart Grote Rekendag
Vrijdag 20 maart Klassenpresentaties klas 1 t/m 6 8.45 u- 9.30 u
Vrijdag 20 maart vanaf 9.30 u klas 2 pannenkoeken bakken Oudorperzand
Maandag 23 maart ouderavond 3 kleuterklassen thema leerrijpheid
Zaterdag 28 maart 3e bijeenkomst Ouderacademie De Sterrenzanger
Vrijdag 3 april Palmpasen
Zaterdag 4 april Voorjaarsmarkt
Donderdag 9 april Paasfeest
Vrijdag 10 april t/m maandag 13 april Pasen

Stakingsdagen terugblik

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari was de school dicht. De leerkrachten hebben deze twee dagen gebruikt voor administratie, nakijken van toetsen en oefenwerk, opruimklussen, bordtekeningen, overleg en voorbereiding van de lessen. Dat was beslist werkdrukverlagend voor andere momenten! Ook is het schoolplein aan de Dionestraat geveegd door ouders en is de hal opgeruimd bij klas 1 en kleuterklas 3. Op donderdagmiddag hebben we onder de bezielende leiding van Saskia Jelsma drama-oefeningen gedaan met het team; oefeningen die we ook met de kinderen kunnen doen ter voorbereiding op toneel. Wat een plezier spatte van deze middag af! We hopen dat ons speelplezier doorwerkt op de kinderen zodat zij zich kunnen ontwikkelen op het gebied van toneelspelen. Belangrijk speerpunt voor ons als vrijeschool bij de persoonsontwikkeling van de kinderen.

Wilt u meer weten van ons project "podiumkunst en toneel? Kijk dan onder het kopje onderwijs op onze website.


Sterrenweek Portfoliopresentaties

De afgelopen week hebben we veel ouders, opa's en oma's, tantes, ooms en vrienden mogen begroeten om het portfolio van de kinderen van het afgelopen half jaar weer te bekijken. De meeste klassen hebben eerst een korte presentatie gegeven aan de ouders. De formulieren met de tips en tops zijn ingevuld. De Sterrenmap is onderdeel van de cyclus geworden. Het was een feest om de betrokkenheid van ouders en kinderen te zien! De onverdeelde aandacht doet de kinderen goed. Wie meer wil lezen over de Sterrenweek die we twee keer per jaar organiseren: kijk op onze website onder het kopje "onderwijs".

Tafelspel klas 1

Woensdag 5 februari mochten de eersteklassers naar een tafelspel kijken, opgevoerd door juf Saar en juf Carin (euritmiste van de Rudolf Steinerschool). Wat was het mooi verzorgd! De kinderen waren heel aandachtig. Dank juf Saar en juf Carin voor dit mooie cadeau aan klas 1.Poëzieweek

De afgelopen twee weken zijn de kinderen weer ondergedompeld in poëzie. In de hele school staan gedichtjes op de ramen, zelfs op een spiegel in het toilet!

Net als ieder jaar zijn de typemachines in trek om zelf gedichtjes op te maken.

Heel hartelijk dank aan juf Annemarie en de ouders van de biebgroep die dit ieder jaar organiseren!

Verkleedfeest woensdag 12 februari

Op woensdag 12 februari is het verkleedfeest van klas 1 t/m 6. Het thema is vertelstof of leerstof van de betreffende klas. Sprookjes, dieren, ambachten, figuren uit de mythologie (Germanen, Grieken, Romeinen, Middeleeuwen).

Geen maskers of enge schmink. We gaan spelletjes doen in de klassen, er is een pannenkoekenrestaurant en er is na de pauze een open podium.


Verkleedfeest kleuterklassen

Beste ouders van alle kleuters,

We zijn al heerlijk met de kinderen aan het zingen en dansen, slingers knutselen in de sfeer van het verkleedfeest; een zeer gezellige sfeer!

Nu horen wij als juffen enkele kinderen vertellen dat zij als dier verkleed gaan komen. Wij vragen u met klem om u te houden aan het thema: de mensfiguren uit de sprookjes.

Een klas met veel dieren of “superhelden” geeft vooral onrust en zelden plezier!! Daarom kiezen wij voor de mens; in beroepen als bakker, kok, boswachter, houthakker, dokter, verpleger enz. Maar ook de koning, koningin, prinsen en prinsessen, kabouters enz. zijn fantastische personages.

Heeft u inspiratie nodig? Kijk gerust in het boek van Madam Petit. U kunt het inzien in de gang voor kleuterklas 2 en 3.

Met veel dank en hartelijke groet

De kleuterleidsters.


Open dag 5 februari

Op 5 februari mochten we veel nieuwe ouders verwelkomen in onze school. Ze konden euritmielessen bijwonen, het tentoongestelde werk van de kinderen bekijken en tijdens de rondleiding vragen stellen. Dank aan twee klassenouders die mee hebben geholpen op deze dag!


Ouderavond 6 februari voor kleuterouders, peuterouders en buurtbewoners over de

verbouwing van de kleuterschool aan de Raadhuisstraat. Het verslag hiervan is vandaag verstuurd naar alle ouders via een bericht vanuit ParnasSys.Me, myself and Mahler

Op donderdag 6 februari reisden klas 5 en 6 met de trein en tram naar het Concertgebouw in Amsterdam. In het kader van Cultuureducatie organiseert het Concertgebouw het Mahler Festival, een eerbetoon aan een van de beroemdste componisten ooit: Gustav Mahler. Speciaal voor de leerlingen van de twee hoogste klassen van het basisonderwijs is Mahler weer even springlevend. Met behulp van een grote dosis humor wordt de muziek van Mahler toegankelijk voor kinderen. Een voorstelling vol leuke bodypercussies; zing, dans, tik, klap en stamp!

Juf Annemarie heeft in de afgelopen weken lessen gegeven aan klas 5 en 6 die de kinderen goed hebben voorbereid op deze voorstelling. Ze leerden o.a. liedjes en bewegingen die ze tijdens het concert met de zangers en het symfonieorkest gingen uitvoeren.
Lezing op dinsdag 25 februari om 20.00 uur in de Rudolf Steinerschool. Ouders van De Sterrenzanger en belangstellenden zijn welkom!