Vrijeschool de Sterrenzanger is de vrije school van Oudorp

Basisschool de Sterrenzanger is de vrijeschool van Oudorp

Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

Gepubliceerd op: 10-11-2023Nieuw

Nieuwsbrief 12

Beste ouders/verzorgers van De Sterrenzanger,


Op dinsdag 31 oktober zijn de kinderen weer een beetje meer "Streetwise" geworden door op allerlei manieren te oefenen in nagebootste verkeerssituaties. Professionele instructeurs van de ANWB gaven de kinderen les. We bieden dit programma om de twee jaar aan met subsidie van de gemeente Alkmaar.

Afgelopen maandagmiddag heeft het team een studiemiddag gehad over rekenen. We verdiepten ons in het belang van automatiseren en memoriseren bij kinderen en hoe we dit proces kunnen ondersteunen met de rekenkisten bestaande uit rekenspellen van de methodiek Met Sprongen Vooruit. De kinderen ervaren deze educatieve spellen als leuk en betekenisvol waardoor ze meer plezier in rekenen krijgen. De leerlingen bewegen, gebruiken hun eigen lijf en de eigen producties zorgen voor een grotere betrokkenheid. Ouders uit klas 1 en 2 komen één keer in de week helpen met deze spellen! Zie de foto's in deze nieuwsbrief. Ook kunt u in deze nieuwsbrief lezen over het Sint Maartenfeest dat we op school hebben gevierd en over achtergronden van dit feest.

Dinsdag 14 november zijn er openbare euritmielessen voor ouders van de drie kleuterklassen. In de agenda hieronder ziet u de tijden per klas. We hopen dat veel ouders in de gelegenheid zijn om te komen kijken!
Binnenkort willen we ook open volksdanslessen geven voor de ouders van klas 1- 6.

De data volgen binnenkort!


Met vriendelijke groet,


Mieke Tolkamp


AGENDA

Vrijdag 10 november Sint Maarten (klas 5 naar Zuiderzeemuseum)
Dinsdag 14 november kijklessen euritmie ouders 3 kleuterklassen zaal Mercuriusstraat
Kleuterklas 1 (Natasja, Maud) om 8.30 uur
Kleuterklas 2 (Saskia, Greta) om 9.20 uur
Kleuterklas 3 (Inger, Riemie) om 9.50 uur.

Dinsdag 14 november werkavond 3 kleuterklassen voor 5-12
Woensdag 15 november Regenboogles klas 4
Dinsdag 21 november werkavond klas 3
Woensdag 22 november klassenouderoverleg 8.30 uur lerarenkamer
Maandag 27 november Voorstelling in de Vest voor klas 1, 2 en 3
Dinsdag 28 november klas 5 naar PCC introductieochtend over techniek
Woensdag 29 november Regenboogles klas 4
Maandag 4 december Eerste Advent
Dinsdag 5 december Sinterklaasfeest: geen middagschool
Woensdag 6 december gewone schooltijden (dus starten om 8.25 uur)
Maandag 11 december Tweede Advent
Woensdag 13 december Regenboogles klas 4
Maandag 18 december Derde Advent
Woensdag 20 december Regenboogles klas 4
Donderdag 21 december kerstfeest kleuterklassen; kleuters zijn om 12.30 uur vrij;
kerstfeest klas 1-6 gewone schooltijden
Donderdag 21 december Kerstspelopvoering;twee voorstellingen 17.00 uur klas 1, 2 en 3.
19.00 uur klas 4, 5 en 6. Als u kinderen in verschillende klassen heeft kunt u kiezen naar welke opvoering u komt.
Vrijdag 22 december start kerstvakantie (studiedag leerkrachten)

Kerstvakantie 22 december 2023 t/m 5 januari 2024Sint Maarten

Dit is het feest van de heilige Maarten die zijn halve mantel deelde met een arme bedelaar. Er zijn prachtige verhalen over deze heilige te lezen.  Klik hier voor meer informatie over het feest.

Met de kleuters vieren we dit feest als het eerste lichtjesfeest van een langere reeks winterfeesten. Sint Maarten brengt ons het eerste lichtje als wegvoorbereider naar Kerst. Het kan een grote hulp zijn in de herfst- en kersttijd om de feesten intens te vieren en te beleven met de kinderen: Sint Michaël, Sint Maarten, Advent, Sint Nicolaas, Kerstmis, Drie Koningen.


In de kleuterklassen vierden we op vrijdag 10 november het Sint Maartensfeest. We gingen ‘s ochtends met onze lichtjes een klein rondje lopen rond de kleuterschool. We kwamen langs een aantal huisjes waar de kinderen iets lekkers en gezonds kregen.

Klas 1, 2, 3 en 4 mochten met hun lampion naar de zaal, waar de 6e klassers een dorp hadden gebouwd met een heuse burgemeester die de kinderen hartelijk ontving. Klas 3 en 4 gingen daarna naar het verzorgingshuis Magentazorg om te zingen voor de mensen die daar wonen. KLas 5 wqs deze ochtend naar het Zuiderzeemuseum om het verhaal van Sint Maarten te horen en een lampion te maken.


Parkeren: liefst niet in de Raadhuisstraat

Wij doen een dringende oproep aan alle kleuterouders die hun kleuter met de auto naar school brengen: parkeer zoveel mogelijk op de parkeerplaats achter de kleuterschool, t.o. het nieuwe gebouw van Magenta Zorg. Er zijn weer veel plekken beschikbaar nu de verbouwing achter de rug is. De overlast in de straten rondom de kleuterschool is enorm. Wij krijgen daar klachten over van buurtbewoners en ouders van onze school die met de fiets of lopend naar school komen. Houd rekening met elkaar! Dank voor uw medewerking.

Verkeerssituatie klas 1 en 2 Dionestraat

Ouders, wilt u uw auto's niet op de stoep parkeren naast de heg?

De kinderen moeten hierdoor op de weg lopen omdat er auto's langs de rand staan.
Dat is een gevaarlijke situatie!
Ook ouders met een (electrische) bakfiets: kom alstublieft rustig de hoek om, zodat er geen ongelukken gebeuren. Dank voor uw medewerking.


Privacyvoorkeuren in Parro

Wilt u weten hoe u de privacyvoorkeuren kunt aangeven in Parro? Klik hier voor informatie.Beeldmateriaal welke we vanuit de klassen met elkaar via Parro delen, gelieve niet te delen met anderen.

Rekenspellen Met Sprongen Vooruit in klas 1 en 2