Vrijeschool de Sterrenzanger is de vrije school van Oudorp

Basisschool de Sterrenzanger is de vrijeschool van Oudorp

Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

Gepubliceerd op: 26-06-2020

Nieuwsbrief 11

Nieuwsbrief 11

vrijdag 26 juni 2020
Beste ouders, verzorgers van De Sterrenzanger,


De zomervakantie nadert met rasse schreden...!

Vrijdag 3 juli ronden we het schooljaar af.

Klas 6 neemt afscheid van de Sterrenzanger en zwermt uit; de oudste kleuters nemen afscheid van hun kleutertijd en gaan na de zomervakantie naar klas 1 waar juf Lodie hen zal verwelkomen. Juf Riemie zal na de zomervakantie starten in het 3e kleuterklaslokaal van de Raadhuisstraat. De peuters van de Vlinderboom nemen dan hun intrek in het nieuwe peuterlokaal! Komend schooljaar zijn we weer een volgroeide school!

Normaal vieren we het afscheid van de zesdeklassers in de zaal in aanwezigheid van hun ouders. In verband met de anderhalve meter regel hebben we besloten om het afscheid dit keer buiten in het amfitheater te houden.

De ouders van klas 6 mogen gaan staan/zitten op de bovenste ring. Het is van belang dat alleen ouders van klas 6 aanwezig zijn en geen andere genodigden, u begrijpt waarom.

We zijn blij voor klas 6 én ouders dat het op deze manier kan!

Traditie is dat elk kind uit klas 1 t/m 5 op de laatste dag en (onverpakte) bloem meeneemt.
Van deze bloemen worden kleurrijke boeketten gemaakt voor de leerlingen van klas 6.
Bij het afscheid worden deze boeketten door leerlingen uit verschillende klassen aan de zesdeklassers gegeven.
We vragen u daarom om op vrijdagochtend 3 juli uw kind (van klas 1, 2, 3, 4 en 5) een bloem mee naar school te geven. In de gang staan emmers klaar waar de kinderen de bloemen in kunnen zetten.


We bedanken alle ouders die, op welke wijze dan ook, geholpen hebben het afgelopen schooljaar. We zijn daar heel blij mee. Uw hulp is van grote waarde!


Na de zomervakantie houden we al snel ouderavonden. U leest de data in de agenda hieronder.

Alvast een hele fijne zomervakantie toegewenst en tot in het nieuwe schooljaar!


Met vriendelijke groet, mede namens het team,


Mieke Tolkamp
AGENDA

Maandag 29 juni volksdansen voor klas 2 t/m 6

Donderdag 2 juli Gouden Poort; laatste schooldag jongste kleuters; geen middagschool voor de oudste kleuters; klas 1 t/m 6 gewone schooltijden
Vrijdag 3 juli Afscheid oudste kleuters en afscheid klas 6 (alle kinderen tot 10.00 uur)
Zomervakantie 6 juli t/m 14 augustus
Maandag 17 augustus kleuters vrij; eerste schooldag voor klas 1-6 tot 10.15 uur
Dinsdag 18 augustus 1e schooldag kleuters; gewone schooltijden voor kleuters t/m klas 6

Ouderavonden na de zomervakantie:
Dinsdag 25 augustus ouderavond klas 1
Woensdag 26 augustus ouderavond klas 6
Dinsdag 1 september ouderavond klas 3
Donderdag 3 september ouderavond klas 4
Dinsdag 8 september ouderavond klas 2
Maandag 14 september ouderavond drie kleuterklassen
Woensdag 16 september ouderavond klas 5

We proberen de ouderavonden bij goed weer buiten te houden en anders in de zaal. Dit laatste is alleen haalbaar als er 1 ouder per kind komt omdat we anders de anderhalve meter afstand niet kunnen aanhouden.Sint Jansfeest kleuters

Om 9.00 uur op woensdag 24 juni dansten alle kleuters op het kleuterplein om de grote boom.

De oudste kleuters in de binnenkring, de andere kinderen in de buitenkring. Op de "eigen plekken" op het plein kregen ze daarna uitleg over wat er allemaal te doen was. Zoals stoepkrijten, bellenblazen, vlaggetjes maken voor op de zandkastelen, tekenen, parcours met klossen. Wat was het een feestelijk gebeuren!


Sint Jansfeest onderbouw

De kinderen van klas 1, 2, 3 en 4 hebben woensdag spelletjes gedaan op het plein. Klas 5 ging deze dag op Hapskamp (prehistorisch kamp) in Apeldoorn.
De spelletjes werden geleid door klas 6. De groepjes (klasdoorbroken) werden aangevoerd door 4e klassers. Het waren echte zomerspelletjes zoals bellenblazen, pittenzakjes werpen, jeu de boules, waterestafette, ver-springen en stelten lopen. Toen iedereen warm en moe was geworden smaakte daarna de zelf meegebrachte lunch uitstekend. En als klap op de vuurpijl was er voor elk kind een lekker waterijsje.


Gevonden voorwerpen

Op vrijdag 3 juli zullen we de overgebleven gevonden voorwerpen uitstallen op zo'n manier dat u er als ouders een blik op kunt werpen (Mercuriusstraat) of er iets tussen zit van uw kind. Alles wat overblijft zullen we daarna aan een goed doel schenken.Euritmie na de zomervakantie

We zijn heel blij dat meester Sjaak na de zomervakantie de euritmielessen op maandagochtend en voorlopig op vrijdagochtend wil gaan verzorgen. Alle klassen zullen dus weer euritmie hebben!Bestellingen schoolfotograaf

Als het goed is heeft u via uw kind een inlogkaartje gekregen om (klassen)foto's te kunnen bestellen. U betaalt geen verzendkosten t/m 27 juni, dus u kúnt vandaag nog bestellen. Bestellingen na 27 juni worden met de post naar het opgegeven adres verzonden. Met vragen over prints kunt u contact opnemen met het vaklaboratorium van de schoolfotograaf: 023-5762064 of via mail info@fotolabxl.nlToneelstuk klas 6


Klas 6 heeft de afgelopen week maar liefst 5 voorstellingen gegeven van hun toneelstuk A Midsummer Night's Dream.

Wat hebben we genoten van het mooie spel !
Invalidenparkeerplaats Mercuriusstraat 12

We hebben een klacht ontvangen van buurtbewoners dat er soms geparkeerd wordt door ouders van onze school op een invalidenparkeerplaats bij bovenstaand adres. Ons dringende verzoek is om goed te letten op het bord dat aangeeft dat het verboden is daar te parkeren.Verkiezingen MR (Medezeggenschapsraad)

We zijn verheugd dat vier ouders van De Sterrenzanger zich kandidaat hebben gesteld voor de vacature die na de zomervakantie ontstaat in de oudergeleding. Deze kandidaten stellen zich d.m.v. een brief aan u voor (in augustus) en we zullen dan ook bekend maken hoe de verkiezingen vorm gegeven worden!Binnengekomen berichten

Aanvulling op GGD protocol testen kinderen op Coronavirus t/m 12 jaar.

Klik hiervoor meer informatie.Gratis beweegtas

In de week van 29 juni t/m 3 juli gaan wij 300 beweegtassen uitdelen aan Alkmaarse jeugd. In samenwerking met Alkmaar Sport, Univé, CJG Alkmaar en JOGG Alkmaar zijn wij een nieuw initiatief gestart om kinderen van 2-12 jaar ook in de zomervakantie te laten bewegen. Tasjes worden uitgedeeld aan gezinnen met beperkte financiële middelen in vier wijken (Overdie, Hoefplan, Daalmeer en Oudorp). Elke tas bevat o.a. stoepkrijt, een springtouw een strandbal, frisbee en een kleurplaat. Kom jij ook een tas ophalen?

Overdie Dinsdag 30 juni 15:00 – 15:30 uur

Voetbalkooi Melis Stokelaan

Daalmeer Woensdag 1 juli 14:00 – 15:00 uur

Speeltuin ’t Span Oudorp

Donderdag 2 juli 14:30 – 15:30 uur

Veld in het midden van de Maasstraat en Geulstraat

Hoefplan

Vrijdag 3 juli 15:00 – 16:00 uur

Speeltuin de Hoef

Bij de speeltuinen in Daalmeer en het Hoefplan krijgen kinderen gratis toegang wanneer ze een tas ophalen. In Overdie en Oudorp kan er gratis worden meegedaan aan de Pleinspeeldag. Wil je zeker zijn van een tas geef jouw naam en de locatie waar je deze op wil halen door. Wij reserveren dan een tas per gezin. Op is op.

Aanmelden kan via lisetteuntied@joggalkmaar.nl.

Verder is er een leuke actie van het jeugdcultuurfonds: Ouders van de kinderen met een Alkmaar Pas mogen gratis 2 boeken ophalen bij een bibliotheek of in een boekwinkel in de stad. Er zijn verschillende boeken per leeftijd. Meer informatie vindt u via de volgende link:

https://alkmaarpas.nl/gratis-alkmaarpas/gratis-boekenpakket


De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren in de zomervakantie Zomersportactiviteiten voor de Alkmaarse jeugd van 7 t/m 12 jaar. Deze keer vinden de Zomersportactiviteiten op diverse data plaats, verspreid door heel Alkmaar. De kinderen maken kennis met verschillende sportdisciplines in de vorm van leuke sportworkshops. Er is een speciaal programma voor kleuters. Voor meer informatie: https://www.alkmaarsport.nl/zomersport