De school

De Sterrenzanger is een gemiddeld grote school rond 200 leerlingen, in een rustige wijk van Oudorp. We hebben in 2019-2020 negen klassen waar gemiddeld 25 leerlingen in zitten. We hebben nog een kleine 6e klas (groep 8) met 12 leerlingen; deze klas was vorig jaar gecombineerd.

De klassen zijn groot genoeg voor de kinderen om zich sociaal te ontwikkelen en klein genoeg om alle leerlingen de aandacht en zorg te geven die zij nodig hebben.

Onze leerlingen komen uit verschillende gemeenten in de omgeving. Het merendeel is afkomstig uit Alkmaar, Oudorp, Heerhugowaard en Sint Pancras.

We zijn een groeischool. Onze ambitie is uit te groeien tot een school met 9 enkelstromige klassen met maximaal 25-28 leerlingen in één klas: 3 kleuterklassen, klas 1, klas 2, klas 3, klas 4, klas 5 en klas 6. Volgens onze prognose zullen er in 2020 ongeveer 220 leerlingen zijn.