Vrijeschool de Sterrenzanger is de vrije school van Oudorp

Basisschool de Sterrenzanger is de vrijeschool van Oudorp

Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

Gepubliceerd op: 15-05-2020

Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief 8

vrijdag 15 mei 2020Beste ouders/ verzorgers van De Sterrenzanger,


Wat was het fijn om de kinderen afgelopen week weer te mogen ontvangen in school!

Wat zijn ze letterlijk en figuurlijk gegroeid! Wat een stralende koppies; eerst wat verlegen en beschroomd, maar al snel weer gewend. Gemotiveerd om te leren en natuurlijk vooral fijn om elkaar te ontmoeten en te spelen. Wat hebben ze elkaar gemist!

En dan is het best heel fijn om zoveel ruimte te hebben op één van de natuurspeelpleinen en in de klas niet lang te hoeven wachten op extra hulp en uitleg. De halve klassen hebben ook hun voordelen!

Nogmaals onze complimenten hoe u als ouders de kinderen heeft begeleid en geholpen bij het schoolwerk. We zien bij veel kinderen groei. De onverdeelde aandacht van u als ouders heeft hen goed gedaan.

We zijn ook heel blij hoe u zich houdt aan de regels. Dank daarvoor.

We vragen best veel van u momenteel.

Maar er zijn ook positieve neveneffecten! Bijvoorbeeld zien wij dat kinderen zich groot voelen dat ze zelfstandig naar school mogen fietsen.

En het afscheid bij het hekje in plaats van binnen in school, maakt dat ook de kleuters grote stappen zetten; wat zijn ze trots! "Dag mam, dag pap, ik kan het zélf!"


Ook het team genoot intens van het weerzien en het contact met de kinderen.

"Wat is lesgeven toch een heerlijk beroep."

" En wat een verschil tussen onderwijs-op-afstand en "live" onderwijs geven!"

Deze uitspraken hoorde ik afgelopen week regelmatig vanuit het team.


We proberen ons elke dag te verhouden tot de regels die vanuit de overheid zijn gesteld.

Ik krijg veel mails van ouders met allerlei vraagstukken. Ik vraag begrip voor het feit dat we misschien niet altijd even consequent zijn en dat er veel te zeggen is over onze uitwerking en details, maar besef dat we niet op alles een antwoord hebben en dat meningen vaak verdeeld zijn.


We volgen de ontwikkelingen op de voet, net als u.

En proberen er het beste van te maken.


Met vriendelijke groet, mede namens het team,


Mieke TolkampAGENDA

maandag 18 mei groep A
dinsdag 19 mei en woensdag 20 mei groep B

donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei Hemelvaartweekend (geen school)

maandag 25 mei MR vergadering (online)

dinsdag 26 mei studiemiddag voor het team GEEN MIDDAGSCHOOL (tot 12.30 u les)

donderdag 28/ vrijdag 29 mei Pinksteren (alternatief programma voor de kinderen)

maandag 1 juni Tweede Pinksterdag (geen school)Verbouwing kleutergebouw


Deze foto is gemaakt op donderdag 7 mei j.l in de meivakantie. De achterwand van de hal was in aanbouw, is nu af. Inmiddels is de hal in gebruik, er liggen tijdelijk tapijttegels. Het ziet er heel gezellig en ruim uit.

4 nieuwe toiletjes kunnen al gebruikt worden door peuters en kleuters, de overige 3 hopelijk vanaf maandag 18 mei. De verwarming doet het gelukkig weer!

Het nieuwe peuterlokaal is in aanbouw.


De kleuters en peuters wennen snel aan de nieuwe situatie! De hal is heerlijk ruim!


De nieuwe kleutertoiletjesDaklichten in twee lokalen

In het kleuterlokaal van juf Greta en juf Tjitske is een daklicht geplaatst. Omdat de drie raampjes van de rechtermuur straks weggehaald zullen worden voor het nieuwe peuterlokaal, is er meer lichtinval nodig.

Er is ook een daklicht gekomen in het Vlinderboomlokaal waar kleuterklas 3 zal intrekken.

Het zijn twee prachtige dakramen! En wat een extra licht komt er nu binnen.

Nieuw buitenspeelgoed dankzij een schenking van ouders van onze school


Dankzij een schenking van ouders via stichting Artaban (zie onze website bij vrijwillige ouderbijdrage) mochten wij onlangs geld besteden aan een goed doel voor de kinderen.

Wij zijn de ouders die deze schenking hebben gedaan zeer erkentelijk!
Wij hebben als team gekozen voor nieuw buitenspeelgoed om het buitenspelen een nieuwe impuls en stimulans te geven voor de klassen 1 tot en met 6. De kleuters hebben vorig jaar al nieuw buitenspeelmateriaal gekregen. Juf Lodie en juf Saar hebben geinventariseerd waar behoefte aan is en hebben namens het team gewinkeld. In de meivakantie is het speelgoed geleverd. We maken een goed opberg- en gebruikssysteem m.b.v. onze conciërge Maarten en dan mogen de kinderen er naar hartelust mee spelen!


Op de foto ziet u een deel van het team met een deel van het buitenspeelgoed. Wij hadden in ieder geval al veel plezier, nu de kinderen nog!
De anderhalve meter samenleving, ook bij onze school!
Handdoekdispensers

In alle toiletunits van de leerlingen in beide gebouwen en de twee lerarentoiletten hangen handdoekdispensers. De papiermanden eronder kunnen makkelijk van de muur en worden geleegd door de schoonmakers.

Als de kinderen binnen komen, hangen ze hun jas op, doen hun schoenen uit, sloffen aan en gaan dan op de bank zitten in een rij. In tweetallen wassen ze hun handen op het toilet. Later op de dag doen ze dat weer: voor en na het eten, na het buitenspelen. Het vraagt even geduld, maar ze wennen eraan en wij geven de tijd ervoor!
Schoolzône Mercuriusstraat en Dionestraat: 15 km/h
Bericht over de formatie 2020-2021

Achter de schermen zijn wij hard aan het werk met de formatie voor komend schooljaar. Er zijn nog wat laatste eindjes, maar het wordt steeds duidelijker hoe het eruit gaat zien. Ik hoop u in juni te kunnen informeren over de bezetting van de klassen vanaf augustus 2020.

Bericht over de schoolfotograaf 4 juni

Met de schoolfotograaf hebben we afgesproken dat het maken van schoolfoto's alleen doorgaat als er weer hele klassen op school mogen komen. Als dat niet het geval is dan maken we een nieuwe afspraak voor begin komend schooljaar.


Oudergesprekken

We zullen geen 10-minutengesprekken houden op school voor ouders. Als u vragen heeft of een zorg dan kunt u de leerkracht mailen met het verzoek tot een telefonische afspraak.


Pinksteren
We zullen het pinksterfeest dit jaar sober vieren voor de halve klassen op donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei. De kinderen maken voorafgaand aan het feest een gevlochten haarbandje en/of armbandje en oefenen een dansje in. De kleuters doen met de eigen klas een kringspel buiten of in de klas afhankelijk van het weer.
Klas 1, 2 en 3 trekken hierbij samen op en klas 4, 5 en 6. Klas 6 gaat een dans instuderen met invlechten van de linten van de meiboom. We zullen u als ouders niet verzoeken om pinksterbollen te bakken, omdat we ook geen traktaties in de school hebben momenteel.

Vakantieregeling 2020-2021
De vakantieregeling staat op de agenda voor de volgende MR vergadering.
Zodra wij instemming hebben van de MR zullen we de data in de nieuwsbrief en op de website publiceren.


Binnengekomen bericht:

Hulp voor ‘Nicole & Martin’: ….doneer een kaartje….samen staan we sterk!

Misschien herinnert u zich het sprookjestheater en circus ‘Nicole & Martin’ uit Zwitserland? De witte tenten, de oude houten woonwagens, de rode vrachtwagens. Ooit geraakt door de humor, muziek, acrobatiek of verbeeldingskracht van hun opvoeringen? Zoals een vrije school het voor kinderen wenst! In 2005 en 2019 waren zij in Alkmaar, in 2006 in Schoorl, in 2010 in Oudorp. In mei 2020 zouden zij in Zaandam zijn ….

‘Nicole & Martin’ zijn met hun Europese tournee hard getroffen door de maatregelen i.v.m. het coronavirus. Op moment van vertrek voor de nieuwe tournee, viel in alle landen het leven stil, tot juli zal er geen voorstelling zijn. Ook de week in Zaandam eind mei kan niet doorgaan. Tot juli geen inkomsten …… daarom de oproep:

Doneer één (of meer) van de 1200 kaartjes (4 voorstellingen) à € 16,- Ga naar de website www.vriendennicolemartin.nl en doe mee via de link ‘noodoproep’. Zo staan ‘wij Nederlanders’ samen garant voor de week in Zaandam!

Liever niet via iDeal betalen? Dan kunt u een donatie overmaken aan: Stichting Ultramarijn (kvk 41205864), banknummer NL71INGB0005012478 o.v.v. Vrienden Nicole Martin. Het gehele bedrag is voor ‘Nicole & Martin,’ samen zorgen wij voor hun inkomsten, zodat dit gezelschap in Nederland en door heel Europa hun voorstellingen kunnen blijven vertonen en hun circusachtige bestaan kunnen blijven delen met jong en oud. Samen zijn we sterk, helpt u mee? Doneer een kaartje! Heel hartelijk dank!

Als ‘Vrienden Nicole & Martin’ hopen wij, ook na corona-tijden, scholen te helpen om dit theatergezelschap een plek te geven, zodat zij hun voorstellingen aan zoveel mogelijk (vrije school) kinderen, ouders en andere vrienden kunnen laten zien.

Vrienden van ‘Nicole & Martin.’