Vrijeschool de Sterrenzanger is de vrije school van Oudorp

Basisschool de Sterrenzanger is de vrijeschool van Oudorp

Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

Gepubliceerd op: 06-11-2020

Nieuwsbrief 18

Nieuwsbrief 18

vrijdag 6 november 2020Beste ouders/verzorgers van De Sterrenzanger,


Gelukkig mogen de basisscholen vooralsnog open blijven en gaat voor de kinderen alles zoveel mogelijk door. In deze nieuwsbrief leest u over het komende Sint Maartenfeest, de voorbereidingen zijn in volle gang.
We attenderen u naast deze nieuwsbrief op de notulen van het digitale klassenouderoverleg van 5 november, die u via de mail als bijlage heeft gekregen. Hierin staat veel informatie over het reilen en zeilen op school. Zeker nu u als ouders nauwelijks in school komt (behalve als hulpouder of bij een oudergesprek) is het belangrijk om op deze manier op de hoogte te blijven!


Met vriendelijke groet,


Mieke Tolkamp


AGENDA

Maandag 9 november ophaalmoment klas 3 (voor 5-12 pakketje)

Dinsdag 10 november ophaalmoment klas 1 (voor 5-12 pakketje)
Woensdag 11 november Sint Maarten kleuterklassen en onderbouw

Maandag 16 november studiemiddag team, kinderen om 12.30 uur vrij

Maandag 30 november 1e Advent

Vrijdag 4 december Sinterklaasfeest, kinderen om 12.30 uur vrij

Maandag 7 december 2e Advent

Maandag 14 december 3e Advent
Donderdag 17 december onder voorbehoud: kerstontb
ijt klas 1-5; 's avonds kerstdiner klas 6
Donderdag 17 december kleuters geen middagschool
Vrijdag 18 dec. onder voorbehoud: kerstviering
klas 1-5 tot 10.00 u, (kleuters en klas 6 vrij)

Kerstvakantie 21 december t/m 3 januariVoorleesmarathon

Op donderdag 29 oktober lazen de kinderen van klas 6 een fragment voor uit een kinderboek. De luisteraars (klas 1-5) mochten raden uit welk boek het fragment kwam!

Sint Maarten 11 november

Op woensdagochtend 11 november vieren zowel de kleuters als klas 1-6 het Sint Maartenfeest onder schooltijd. De kleuters lopen met een uitgeholde en versierde lampion (pompoen, biet, knol of wortel) een rondje om de kleuterschool terwijl ze St Maartenliedjes zingen. Ze komen langs een aantal huisjes waar de kinderen een kleine traktatie krijgen van een appel-, noten- en koekenmensje!


Klas 1 t/m 4 wordt uitgenodigd door de "burgemeester" van een stadje (opgebouwd door klas 6 in de zaal) om per klas te komen. Daar worden St Maartenliederen gezongen, waarna de klas een route loopt (met de lampion) zowel buiten als binnen. Van de zesdeklassers in de huisjes, plein en gang krijgen de kinderen een kleine traktatie. Deze keer hebben onze stagiaires van de vrijeschoolpabo geholpen bij de voorbereidingen!


Wij vragen u om uw kind GEEN SNOEP mee te geven naar school, niet na 11 november, maar uiteraard ook niet op andere dagen.


Sint Maarten


Het eerste lichtfeest in de herfst is het Sint Maartenfeest.

Wie was Sint Maarten eigenlijk en waarom vieren wij dit feest? Wat heeft het te maken met de herfst en hoe zien wij Sint Maarten in het licht van de "heiligen van de herfsttijd?"


Klik hierom meer te lezen over de achtergronden van het Sint Maartenfeest.

Lampionnen St Maarten klas 5

Lampion klas 6

Parkeren van fietsen bij beide gebouwen:

We zijn heel blij dat zoveel ouders en kinderen op de fiets naar school komen. Wel hebben we een verzoek voor het parkeren van de fietsen:
Geen fietsen op de stoep langs het schoolplein plaatsen aub

Dit zorgt er namelijk voor dat ouders elkaar toch moeten passeren binnen de anderhalve meter. Het geldt voor beide gebouwen. Ook de peuterouders worden geattendeerd.


"Een groen schoolplein is het mooiste klaslokaal"

Steeds meer Noord-Hollandse basisscholen stappen over op een groen schoolplein. Weg zijn de kale vlakten, betegelde voetbalveldjes en metalen speeltoestellen. Op deze pleinen maken kinderen spelenderwijs kennis met de wondere wereld van de natuur. Van bijenhotels en moestuintjes tot speelheuvels en paddenpoelen. In het magazine van de provincie Noord-Holland wordt verslag gedaan van drie groene pleinen, waaronder die van De Sterrenzanger!

https://magazine.noord-holland.nl/2020-5/groene-schoolpleinen/

Binnengekomen bericht van GGD Hollands Noorden:

"Groeigids-app: Chat voor ouders met jonge kinderen." Klik op de link voor meer informatie.