Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

home

Onze school

Op de Sterrenzanger kun je als kleuter binnenstappen en als pre-puber de school weer verlaten. De allerkleinsten kunnen terecht bij de peuterspeelgroep Het Zonnekind, welke in ons kleutergebouw is ondergebracht, onder de paraplu van De Vlinderboom-opschool (kinderopvangorganisatie). Vandaaruit kunnen ze doorgroeien naar de basisschool, als u uw kind tijdig aanmeldt bij de Sterrenzanger. 

Vanaf 1 augustus 2014 is de Sterrenzanger een nevenvestiging geworden van de Rudolf Steinerschool Alkmaar. De kwaliteitszorg, het pedagogisch beleid en de schoolorganisatie zijn volledig op elkaar afgestemd. Ook worden de aanmeldingen van nieuwe leerlingen voor de beide scholen op elkaar afgestemd.

De Sterrenzanger is een middelgrote knusse school met ongeveer 180 leerlingen, in een rustige wijk van Oudorp. We hebben in 2017-2018 acht klassen, 3 kleuterklassen, klas 1, 2, 3, 4-5 en 6. Onze leerlingen komen uit verschillende gemeenten in de omgeving. Het merendeel is afkomstig uit Alkmaar, Oudorp, Heerhugowaard en Sint Pancras.

Onze school heeft drie groene schoolpleinen. Wij zijn ervan overtuigd dat een groen schoolplein het spel van de kinderen bevordert en de sociaal-emotionele ontwikkeling ondersteunt. 

Daarnaast is toneel/drama een speerpunt, net als de ontwikkeling van anders evalueren middels het portfolio van ieder kind en van RIJK leren, voor kinderen die meer aankunnen dan alleen de basisstof. Ook zijn wij gestart met de bewegende eerste klas (zie onderwijs). 

Het uitgangspunt van een vrijeschool is simpel: Een leerling die enthousiast is, leert beter. We zorgen er dan ook altijd voor dat de leerstof aansluit bij de ontwikkeling van het kind en niet andersom. Het spreekt voor zich dat persoonlijke aandacht hierbij ontzettend belangrijk is.

 

Onze school

 

Onze school

 

Onze school
Onze school
Vrijeschool De Sterrenzanger
Mercuriusstraat 13 1829 CE Oudorp
Tel. 072 - 51 58 418
info@desterrenzanger.nl
Klik hier voor de laatste nieuwsbrief
Inloggen
Concept door Stopkracht - Websitebouw door All4Design
Vrijeschool De Sterrenzanger
Mercuriusstraat 13 1829 CE Oudorp
Tel. 072 - 51 58 418
info@desterrenzanger.nl
Inloggen
Concept door Stopkracht - Websitebouw door All4Design
NAAR BOVEN