Het mooiste
speelgoed is je
eigen fantasie.

home

Groen schoolplein

Onze school heeft in de afgelopen jaren drie groene schoolpleinen ontwikkeld o.l.v. een actieve tuingroep bestaande uit een aantal enthousiaste ouders en een leerkracht van de Sterrenzanger. Wij zijn ervan overtuigd dat een groen schoolplein het spel van de kinderen bevordert en de sociaal-emotionele ontwikkeling ondersteunt.

We hebben dit kunnen realiseren met subsidie van de gemeente Alkmaar en hulp van derden. Ook de regiegroep Oudorp heeft ons financieel gesteund. Wij zijn een pilot-school voor de gemeente Alkmaar op het gebied van groene schoolpleinen. 

In september 2014 is onze speelheuvel geopend en in april 2015 het prachtige amfitheater. In december 2015 zijn de werkzaamheden gestart om een natuurspeelplein bij de kleuters te realiseren met o.a. een waterpomp. De Twee Heren, een ecologisch hovenierbedrijf, heeft dit project afgerond in februari 2016. Het laatste grote project, een speelheuvel voor oudere kinderen op het plein van de Mercuriusstraat, is in september 2016 afgerond. 

Onze kleine tuingroep probeert de pleinen zo goed mogelijk te onderhouden. Daar kunnen zij veel hulp bij gebruiken van actieve ouders en buurtbewoners! We organiseren regelmatig acties en dagen waarop er hulp gevraagd wordt. 

Op onze filmpagina kunt u diverse filmpjes bekijken om een idee te krijgen van de projecten, die we hebben gerealiseerd of waar we mee bezig zijn.

 

Vrijeschool De Sterrenzanger
Mercuriusstraat 13 1829 CE Oudorp
Tel. 072 - 51 58 418
info@desterrenzanger.nl
Klik hier voor de laatste nieuwsbrief
Inloggen
Concept door Stopkracht - Websitebouw door All4Design
Vrijeschool De Sterrenzanger
Mercuriusstraat 13 1829 CE Oudorp
Tel. 072 - 51 58 418
info@desterrenzanger.nl
Inloggen
Concept door Stopkracht - Websitebouw door All4Design
NAAR BOVEN